Logo_studiolijn14

Hybride bijeenkomsten zijn een blijvertje

Voor corona was het ondenkbaar dat gastsprekers tijdens bijeenkomsten, congressen of masterclasses in zouden bellen omdat ze niet fysiek aanwezig zijn. Nu in post-corona is het ‘business as usual’.

Bij Studio Lijn 14 schaften we eind augustus 2021 nog drie nieuwe camera’s aan om met op afstand bestuurbare camera’s te streamen. Een flinke investering waar we – voordat we de knoop doorhakten – tegen een dilemma aan liepen: gaat streamen straks weer verdwijnen als corona volledig onder controle is en hebben we dan die nieuwe camera’s niet meer nodig? Of blijven we gebruik maken van de verworven inzichten?

Van dit laatste scenario gaan wij nu uit en dan vooral de hybride vorm: fysiek & online. Een harmonie die opgaat voor zowel bezoekers als sprekers. Voor bezoekers betekent het dat zij de keuze hebben om fysiek of online deel te nemen aan uw congres of masterclass. Maar ook sprekers waarderen het in hun drukke agenda’s als hen de mogelijkheid geboden wordt om online ‘in te bellen’ om te presenteren en online vragen te beantwoorden uit het publiek.

Donderdag 23 en vrijdag 24 september verzorgenden we tijdens de Vaccinology Masterclass een livestream met vragenchat. De dynamiek tussen zowel de prekers en bezoekers was hoog en de interactie op de chat groot. Tegelijkertijd was het verschil in beleving tussen fysiek en online zeer gering.