Logo_studiolijn14

Buzzsprout hosting | We hebben ‘m zelf ook!

Misschien waren we we in februari 2015 wel de eerste Nederlandse gebruikers van de Amerikaanse podcasthost Buzzsprout. Tegenwoordig host Studio Lijn 14 tientallen podcasts bij Buzzsprout en zien we dat de populariteit van deze professionele host ook in Nederland een enorme vlucht neemt.

 

Buzzsprout is een toegewijde podcasthost met maar één focus: podcast. Hoewel ze in 2017 al meer dan 10.000 abonnees hadden, voelt het nog steeds alsof de helpdesk in het huis van je buren is gevestigd. De respons is snel, je krijgt altijd een bevredigend antwoord en het contact is lekker informeel. Daarbij kan het best zijn dat als jullie vragen naar een functionaliteit die ze nog niet hebben, dat ze die, na goed intern overleg, alsnog gaan ontwikkelen.

Een voorbeeld van zo’n functonaliteit die door Buzzsprout is toegevoegd op ons verzoek, is dat je nu een aflevering nog kan vervangen of wijzigen nadat die allang en breed gepubliceerd is. Zo’n wijziging later kunnen doorvoeren, is bijvoorbeeld handig als je een advertentie wilt toevoegen of juist verwijderen. Of als je ‘s nachts zwetend wakker wordt en je realiseert dat je dat ‘off record’ fragment bent vergeten te verwijderen 🙂

Wat we bij Studio Lijn 14 ook ernorm waarderen, is dat je de kleuren van de klassieke of nieuwe stijl podcastplayer kan wijzigen door de huisstijlkleuren toe te voegen onder de tab [customize your player] . Zo richt je de player eenvoudig in, conform je eigen huisstijl of die van je opdrachtgever.

Een ander groot voordeel van Buzzsprout is dat je meerdere autorisatieniveaus kunt aanmaken. Vooral voor de profesionele makers is dat fijn omdat zij dan de hosting voor opdrachtgevers kunnen beheren in hun eigen account en tegelijkertijd toegang kunnen verlenen aan medewerkers van de organisatie om bijvoorbeeld statistieken te raadplegen. In het dashboard van Buzzsprout kan je ook meerder podcasts aan je account toevoegen zodat je dus niet continu in en uit hoeft te loggen als je meerdere podcasts beheert.

Buzzsprout voorziet in veel functionaliteiten zoals een invoegbare multiplayer, advertentie-tool, het toevoegen van chapters en visuele soundbytes. Een functionaliteit die er voor ons nog uitspringt, is de Buzzsprout landingspage. Het is eigenlijk een eenvoudige webite-url waar al je gepubliceerde podcasts op verschijnen met de meest actuele bovenaan. Het voordeel van zo’n landingspage die automatisch ververst is, dat je de link naar de pagina slechts eemalig hoeft toe te voegen aan bijvoorbeeld de corporate website van je opdrachtgever.

https://rubentijlruben.buzzsprout.com/

Wij van Buzzsprout adviseren Buzzsprout 🙂

Sinds april 2021 zijn we een samenwerking aangegaan met Buzzsprout. Dat betekent dat Studio Lijn 14 er wat aan verdient als je via deze site een Buzzsprout-account start. Tegelijkertijd ontvang je zelf – alleen bij een aanmelding via ons – een Amazone cadeaukaart ter waarde van 20 dollar (ongeveer euro 16,50). We willen daarbij benadrukken dat alles wat wij vinden en schrijven over Buzzsprout uit ruim vijf jaar ervaring is opgebouwd.

There is well one adder under the grass. Buzzsprout is in americain only :)

Tot slot hanteert Buzzsprout het Amerikaanse systeem van abonneren. Dat betekent dat je altijd maandelijks kan opzeggen omdat het in Amerika bij wet verboden is om klanten voor een jaar vast te leggen zoals in Nederland wel gebeurd bij het afsluiten van bijvoorbeeld een sportschoolabonnement. Daarbij kun je drie maanden gratis gebruik maken van de proefversie om te kijken wat je ervan vindt.