Logo_studiolijn14

Podcastserie uitbesteden

Bij Studio Lijn 14 kun je het volledige podcast maakproces uitbesteden. Van conceptfase tot opname, montage en publicatie. Podcast opnamen met of zonder video verzorgen we in een van onze  3  studio’s (tot 8 personen). Maaar ook op locatie nemen we (video) podcasts op.  

Op deze pagina vind je meer info over onze studio’s en video- en podcast dienstverlening..

10-Stappenplan

We werken volgens een 10-stappenplan:

  1. Doel: waarom wilt u deze podcast maken, wat wilt u bereiken en wanneer is het doel bereikt?
  2. Doelgroep: voor wie wilt u de podcast maken? Inzoomen op de doelgroep helpt in het bepalen van de tone of voice – het taalgebruik en de stijl van de podcast. 
  3. Boodschap: welke boodschap moet de podcast brengen? De inhoud van de podcast moet naadloos aansluiten op de eerder geformuleerde doelen en de doelgroep.
  4. Onderwerp per aflevering: Welke verhalen worden er straks verteld in de podcasts? Geef elke aflevering een eigen invalshoek en onderwerp die passen bij het overkoepelende thema van de podcastserie.
  5. Format: Welke vorm kiest u voor de podcastserie? Een interviewpodcast, een magazineformule met meerdere verhaalelementen, een storytelling podcast of een live podcast met verschillende experts aan tafel? Ook moet het behang niet vergeten worden, denk aan de begin- en eindtune, soundscapes en achtergondgeluid.
  6. Sprekers: welke gasten wilt u uitnodigen? Wie presenteert de serie? Kiest u voor eigen sprekers of wilt u misschien externe sprekers inhuren? Ook is het ‘t overwegen waard om een bekende Nederlander in te zetten om zo de bekendheid van de podcast wat vleugels te geven.
  7. Selecteren en monteren: afhankelijk van het format dat is gekozen, kunnen er keuzes gemaakt worden over de content. Podcast wordt doorgaans niet live uitgezonden dus saaie passages en vage uitweidingen kunnen achteraf vervangen worden voor levendige voorbeelden en bekopte voice-overs.
  8. Frequentie & duur: hoeveel afleveringen telt de serie, hoe lang wilt u dat een aflevering ongeveer duurt en wat is de verschijningsfrequentie? 
  9. Verspreiding: Op welke kanalen is de podcast straks hoorbaar? Denk aan iTunes (Apple podcast), Spotify en allerlei podcast-apps die tegenwoordig beschikbaar zijn.
  10. Promotie: hoe wordt de podcast geplugd, welke kanalen kunnen daarvoor gebruikt worden?

Maatwerk

Hoewel we volgens een vast stappenplan werken, is een podcastserie maken altijd maatwerk. Aan de hand van een oriënterend gesprek invenstariseren we graag uw wensen om op basis daarvan een offerte op te stellen. Interesse in een oriënterend gesprek?

Neem contact op

Portfolio