Logo_studiolijn14

Storytelling Monteren met Adobe Audition

De training Storytelling Monteren is bedoeld voor makers die gericht podcast editen / monteren willen leren en die tegelijkertijd de kunst van storytelling in podcast eigen willen maken.

Trainers Richard den Haring en Andy Clark hebben veel ervaring met audio editing. Zij beheersen diverse montageprogramma’s en zullen in de montagetraining alles uit de kast halen om de deelnemers de geheimen van editing te onthullen. Standaard gebruiken we voor deze training Adobe Audition. Op verzoek (minimaal drie deelnemers) kunnen we deze training ook met andere editing software samenstellen.

De focus bij storytelling monteren ligt deels op de editing en deels op het creëren van een verhaal. Daarbij komt selecteren en ordenen van de content ruimschoots aan de orde. Wat heb je nodig voor een goed verhaal, hoe bouw je spanning op in een podcast en hoe werkt de kunst van het weglaten?

Je leert in deze training snel inschatten wat je wel gaat gebruiken voor je verhaal en wat weg kan (selecteren). Ook leer je schuiven met audiofragmenten om bijvoorbeeld op het juiste moment snelheid in een verhaal te maken of juist af te remmen (ordenen). Denk aan een cliffhanger vooraf, een emotionele scene waar je stil bij wilt staan of gortdroge feiten waarbij het voor het verhaal vaak beter is om die met enige vaart af te handelen.

Duur training: 1 dag van 09:30 -16.30 uur

Niveau training: Gevorderden en deelnemers die de PIT- of Dagtraining hebben gevolgd

Kosten training: De montagetraining inclusief lunch = 495,- ex btw.

Interesse? Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst en we plannen snel een nieuwe cursusdatum in: Aanmelden wachtlijst

Trainingslocatie: Theaterzaal in onze eigen studio’s aan de snelweg A4 – afslag Leiderdorp. Ook goed bereikaar met openbaar vervoer: Sisalbaan 13, 2352AZ Leiderdorp. De locatie beschikt over klimaatbeheersing, een bedrijfsrestaurant en (dak-)terras zodat in alle gemakken is voorzien.

Auto: de studio ligt een paar minuten rijden van de A4 afslag Leiderdorp. Vrij parkeren voor de deur.

OV: vanaf station Leiden CS neem je stadsbus 6 richting Leiderdorp Leyhof en stap je voor de deur uit bij halte Sisalbaan.