Info & Data

Op maandag 11/11/2019 vind het eerste Podcastcafé (1 van 3) plaats in café Re-Spons. Geen tijd om langs te komen? Je kunt hier de uitzending live volgen:

Podcastcafé #Respons over samen stadmaken in Leiden

Geplaatst door Podcast luisteren op Vrijdag 8 november 2019
Voorproefje van de podcastserie Respons over ‘samen Leiden maken’. En jij kan meepraten!
Hoe is het met invloed van bewoners gesteld in Leiden? Is wat de gemeente en het bestuur inzet om bewonersinvloed te bevorderen wel relevant voor bewoners? Kunnen we in Leiden meer van ons collectieve verstand benutten bij het maken van de stad?

Radiojournalist Andy Clark, podcastmaker Richard den Haring en democratie-onderzoeker Marije van den Berg gaan op onderzoek naar de manier waarop we in Leiden samen stad maken.

Hoe organiseren we dat samenspel? En wordt het er een beetje democratischer op?

Project #Respons omvat een zevendelige podcastserie met 3 live-sessies die we podcastcafés noemen. Ze vinden plaats in café Re-Spons in Leiden.

De eerste live-uitzending is op maandagavond 11 november om 20.00 uur
in Cafe Respons op de Korte Mare 4 in Leiden

Leiden groeit gigantisch. Wat zijn daarbij de grote keuzes die we in onze stad moeten maken en zit het dan met de samenwerking tussen bestuurders, bewoners en andere belanghebbenden? Welke dilemma’s heb je daarbij? Hoe democratisch doen we het?

Kom live meepraten met:


De volgende podcastcafés zijn op
Maandag 20 januari – over de energietransitie
Maandag 16 maart – over zorg in de stad


Respons is mogelijk gemaakt door het Leids Mediafonds en onze mediapartners zijn Leidsch Dagblad en UnityFM.

Wordt er gedanst tijdens het podcastcafé? Nee, dat niet. Het tangopaar staat symbool voor samenspel tussen burgers en bestuurders.