Training Storytelling Monteren

Update corona: alle trainingen zullen achteraf gefactureerd worden indien u daadwerkelijk aanwezig bent. U bent dus niets verplicht en we werken ook niet met vouchers.

De training Storytelling Monteren is bedoeld voor makers die gericht podcast editen / monteren willen leren en de tegelijkertijd de kunst van storytelling in podcast eigen willen maken.

Trainers Richard den Haring en Andy Clark hebben veel ervaring met audio editing. Zij beheersen diverse montageprogramma’s en zullen in de montagetraining alles uit de kast halen om de deelnemers de geheimen van editing te onthullen. Standaard gebruiken we voor deze training Adobe Audition. Op verzoek (minimaal drie deelnemers) kunnen we deze training ook met andere editing software samenstellen.

De focus bij storytelling monteren ligt deels op de editing en deels op het creëren van een verhaal. Daarbij komt selecteren en ordenen van de content ruimschoots aan de orde. Wat heb je nodig voor een goed verhaal, hoe bouw je spanning op in een podcast en hoe werkt de kunst van het weglaten?

Je leert in deze training snel inschatten wat je wel gaat gebruiken voor je verhaal en wat weg kan (selecteren). Ook leer je schuiven met audiofragmenten om bijvoorbeeld op het juiste moment snelheid in een verhaal te maken of juist af te remmen (ordenen). Denk aan een cliffhanger vooraf, een emotionele scene waar je stil bij wilt staan of gortdroge feiten waarbij het voor het verhaal vaak beter is om die met enige vaart af te handelen.

Twee voorbeelden van storytelling podcasts geproduceerd door Studio Lijn 14:

Duur training: 1 dag van 09:30 -16.30 uur

Niveau training: Gevorderden en deelnemers die de PIT- of Dagtraining hebben gevolgd

Kosten training: De montagetraining inclusief lunch = 495,- ex btw.

Trainingslocaties:

Locatie Leiderdorp = In de theaterzaal van onze eigen studio aan de snelweg A4, afslag Leiderdorp. Ook goed bereikaar met openbaar vervoer: Sisalbaan 13, 2352AZ Leiderdorp.

Locatie Amsterdam = Gebouw Aristo naast station Sloterdijk in Amsterdam. Adres: Teleportboulevard 100, 1043 EJ Amsterdam.

Beide trainingslocatie beschikken over klimaatbeheersing, een bedrijfsrestaurant en (dak-)terras zodat in alle gemakken is voorzien.

Overige Podcast trainingen:

Datum training Storytelling Monteren:

Dinsdag 14 september van 09:30 – 16:30 uur. Locatie = Amsterdam

Dinsdag 26 oktober van 09:30 – 16:30 uur. Locatie = Leiderdorp

Maandag 22 november van 09:30 – 16:30 uur. Locatie = Amsterdam

Geen geschikte datum?

Meld je dan vrijblijvend aan voor de wachtlijst en we plannen snel een nieuwe cursusdatum in: Aanmelden wachtlijst

BEZOEKADRES / STUDIO

Gebouw Area 071  / Sisalbaan 13 / 2352AZ Leiderdorp.

Auto: de studio ligt paar minuten van de A4 afslag Leiderdorp. Vrij parkeren voor de deur.

OV: vanaf station Leiden CS neem je stadsbus 6 richting Leiderdorp Leyhof en stap je voor de deur uit bij halte Sisalbaan.

Level 9 bij Studio Lijn 14