Podcast Instap Training (PIT)

Update corona: alle trainingen zullen achteraf gefactureerd worden indien u daadwerkelijk aanwezig kunt zijn . U bent dus niets verplicht en we werken ook niet met vouchers.

Er zijn legio middelen om te communiceren. Er zijn traditionele media zoals radio, tv en krant en gelukkig ook nieuwe vormen zoals sociale media, online platformen en podcast!

Podcast is uit bovenstaand rijtje absoluut niet het meest innovatieve medium maar het is nu wel trending. Dat betekent dat je er vroeg of laat mee in aanraking zal komen. En dan wil je als professional goed voorbereid zijn. En dat is nou precies wat we met deze instaptraining beogen.

In een dagdeel tot het naadje

Andy Clark en Richard den Haring geven samen de PIT-training. Andy heeft jarenlang als radioverslaggever voor de BBC gewerkt en was recent nog nieuwschef bij RWN. Richard den Haring is oprichter van Podcastluisteren.nl, het grootste onafhankelijke podcastplatform van Nederland en hij schreef het boekje Podcasten voor Dummies.

Podcast introductie

De PIT-training start met een korte theoretische introductie over podcast. Aan de hand van voorbeelden en uitdagende stellingen en constante interactie met de groep, krijgen deelnemers op een dynamische manier een glashelder beeld van wat een podcast is en wat je ermee kan.

Praktijkopdracht: scripten en podcasten

Het volgende onderdeel is de praktijkopdracht. De deelnemers gaan in groepen werken aan een podcast van een minuut of tien. Reken er maar op dat het (fictieve) onderwerp van de podcast een uitdagende casus betreft. Neem jij de rol van host, regisseur of eindredacteur?

Publicatie, distributie en promotie

Na de praktijkopdracht inclusief nabespreking is er nog een essentiele stap te maken: hoe publiceer je een podcast, welke kanalen gebruik je en hoe promoot je hem bij je doelgroep?

  • Trainingsduur: 4 uur
  • Niveau: starters
  • Kosten: 199,- ex btw

Trainingsdata:

Woensdag 9 juni 2021 van 13.00 – 17.00 uur. Locatie = Leiderdorp VOL

Donderdag 1 juli 2021 van 13.00 – 17.00 uur. Locatie = Amsterdam

Maandag 6 september 2021 van 13.00 – 17.00 uur. Locatie = Leiderdorp VOL

Vrijdag 10 september 2021 van 13.00 – 17.00 uur. Locatie = Amsterdam VOL

Trainingslocaties:

Locatie Leiderdorp = In de theaterzaal van onze eigen studio aan de snelweg A4, afslag Leiderdorp. Ook goed bereikaar met openbaar vervoer: Sisalbaan 13, 2352AZ Leiderdorp.

Locatie Amsterdam = Gebouw Aristo naast station Sloterdijk in Amsterdam. Adres: Teleportboulevard 100, 1043 EJ Amsterdam.

Overige Podcast trainingen: